Besiktningsman i Örebro

Behöver du anlita en besiktningsman i Örebro?

Hos oss kan privatpersoner, företag och föreningar ansöka om offerter från flera entreprenörer samtidigt. Det gör det enkelt att jämföra och anlita besiktningsmän som är specialiserade på exempelvis besiktning av hus eller byggarbetsplatser.

Det finns mängder av besiktningsmän i Örebro, men ofta är det svårt att veta var man ska leta för att hitta precis de som passar ens behov bäst, både vad gäller pris och kompetens. Använd vårt formulär för att komma i kontakt med din besiktningsman idag!

I vilka situationer kan jag behöva ta hjälp av en besiktningsman?

Den kanske vanligaste situationen när man tänker på besiktningar är inför ett husköp. Att investera i en besiktningsman som med ett tränat öga kan uppmärksamma eventuella problem med huset som behöver åtgärdas innan du skriver på köpekontraktet, kan vara oerhört väl spenderade pengar.

Många har tyvärr allt för sent upptäckt att det varit problem med huset som man missat och det har orsakat både stora extra kostnader och arbete.

Som köpare av ett hus har du undersökningsplikt, vilket innebär att säljaren inte har ansvar för brister som upptäcks, såvida besiktningen som säljaren gjort gått igenom.

Det är svårt att själv besikta ett hus om man saknar rätt kunskaper, så att anlita en besiktningsman som ansvarsförsäkring gör att du skyddas mot otrevliga överraskningar. I sammanhanget är ändå en besiktningsman en liten kostnad, men en mycket viktig försäkring för dig.

En grundöversikt av ett hus är okulär, vilket betyder att besiktningen går ut på att man bedömer husets skick på ett mer ytligt plan. Det kan vara värt att investera i en mer utförlig besiktning, där din besiktningsman får göra en ordentlig genomgång av fukt, el, vatten, ventilation, med mera.

Besiktningar för bostadsrättsföreningar

En bostadsrättsförening måste följa en rad olika lagar. Bland dessa ingår ansvar för att få fastigheten besiktad. Det handlar exempelvis om taksäkerhetsbesiktning, besiktning av hissar och ventilationsbesiktning.

Vår offertförfrågningstjänst används inte bara av privatpersoner, utan även av företag och föreningar i Örebro som vill hitta prisvärda och skickliga besiktningsmän för att säkerställa att fastigheterna uppfyller alla krav på säkerhet och funktion.

Så funkar det

Att komma igång med vår tjänst är enkelt. Det enda du behöver göra är faktiskt att fylla i formuläret här på sidan. Resten sköter vi tillsammans med vår samarbetspartner.

Att fylla i formuläret går snabbt. Så här funkar det i praktiken:

 • I rutan beskriver du vad du behöver hjälp med för besiktning, exempelvis om det handlar om en okulärbesiktning eller mer omfattande besiktning inför ett husköp, eller om bostadsrättsföreningen behöver besikta sin lekplats
 • Välj när du önskar få arbetet utfört. I vissa fall är det ett brådskande ärende, medan andra besiktningar inte behöver utföras förrän flera månader eller till och med ett år fram i tiden. Oavsett vilket får du möjlighet att välja det här. Välj också om du ansöker som privatperson, företag eller förening
 • Fyll i dina kontaktuppgifter så att tillgängliga besiktningsmän ska kunna kontakta dig och diskutera detaljerna så småningom

När du är klar med din ansökan skickar vi vidare den till vår samarbetspartner som har ett stort antal företag verksamma inom besiktningsarbete i Örebro. Upp till fem av dess kommer sedan att höra av sig till dig med sina kostnadsförslag och andra uppgifter.

Så här enkelt kan det alltså vara att komma i kontakt med en besiktningsman i Örebro. Så tveka inte att höra av dig med ditt besiktningsärende!

Vår tjänst är alltid gratis att använda och du förbinder dig inte till någonting. 

Våra senaste förfrågningar

 • Thivra bad om offert för Bygg & hantverkare - Besiktningsman
  Besiktining av ett nyköpt hus i Nordmaling
 • Robbin/ gm Lars ove Öhman bad om offert för Bygg & hantverkare - Besiktningsman
  Besiktning av dolda fel
 • Ingela bad om offert för Bygg & hantverkare - Besiktningsman
  Jag ska sälja mitt hus på Videvägen 35, och skulle vilja ha en besiktning av huset, att kolla tak, grund, fukt. En okulärbesiktning . För jag har svartmögel på vinden men ej rörlig men köparen vill få en besiktning på det, så de får...
 • serena bad om offert för Bygg & hantverkare - Besiktningsman
  Hej
  jag önskar anlita en besiktningsman inför ett ev köp av en bostadsrätt i olskroken.
 • Lisbeth bad om offert för Bygg & hantverkare - Besiktningsman
  Byggnadsingenjör sökes. Vinterbona sommarvilla från 1950-talet, byggt på plintar. Fasaden ska tas ner och ny isolering läggas på/ev träull? innan nya fasaden av sibirisk lärk (äkta vara) läggs på. även golvet ska isoleras underifrån lösull eller skivor. Vakuumtoalett/duschrum ska byggas till. Använder utedass/mulltoa.
 • Saga bad om offert för Bygg & hantverkare - Besiktningsman
  Vill ha hjälp med en överlåtelsebesiktning av två hus ett på 112 kvm och ett på 61 kvm
 • kalle bad om offert för Bygg & hantverkare - Besiktningsman
  vi funderar på att köpa hus i Älvsbyn och undrar vad en snabb besiktning av huset,
  kända fel "ställen".
  ´Mögel i garaget pga papptak
  lekmanna mässig renovering i badrum,
 • Wasim bad om offert för Bygg & hantverkare - Besiktningsman
  Hej

  Behöver hus besikta ett radhus denna vecka som jag skall köpa. Radhuset ligger i Hjällbo i Göteborg.
  Radhuset e byggt 1968. Boyta på 118kvm och biarea på ca 50kvm. Nås bäst mellan kl 7:15-8:30 vardagar

  Söker ett fast pris helst. Inga dolda avgifter eller chockpriser. Söker...

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.