Besiktningsman i Örebro

Behöver du anlita en besiktningsman i Örebro?

Hos oss kan privatpersoner, företag och föreningar ansöka om offerter från flera entreprenörer samtidigt. Det gör det enkelt att jämföra och anlita besiktningsmän som är specialiserade på exempelvis besiktning av hus eller byggarbetsplatser.

Det finns mängder av besiktningsmän i Örebro, men ofta är det svårt att veta var man ska leta för att hitta precis de som passar ens behov bäst, både vad gäller pris och kompetens. Använd vårt formulär för att komma i kontakt med din besiktningsman idag!

I vilka situationer kan jag behöva ta hjälp av en besiktningsman?

Den kanske vanligaste situationen när man tänker på besiktningar är inför ett husköp. Att investera i en besiktningsman som med ett tränat öga kan uppmärksamma eventuella problem med huset som behöver åtgärdas innan du skriver på köpekontraktet, kan vara oerhört väl spenderade pengar.

Många har tyvärr allt för sent upptäckt att det varit problem med huset som man missat och det har orsakat både stora extra kostnader och arbete.

Som köpare av ett hus har du undersökningsplikt, vilket innebär att säljaren inte har ansvar för brister som upptäcks, såvida besiktningen som säljaren gjort gått igenom.

Det är svårt att själv besikta ett hus om man saknar rätt kunskaper, så att anlita en besiktningsman som ansvarsförsäkring gör att du skyddas mot otrevliga överraskningar. I sammanhanget är ändå en besiktningsman en liten kostnad, men en mycket viktig försäkring för dig.

En grundöversikt av ett hus är okulär, vilket betyder att besiktningen går ut på att man bedömer husets skick på ett mer ytligt plan. Det kan vara värt att investera i en mer utförlig besiktning, där din besiktningsman får göra en ordentlig genomgång av fukt, el, vatten, ventilation, med mera.

Besiktningar för bostadsrättsföreningar

En bostadsrättsförening måste följa en rad olika lagar. Bland dessa ingår ansvar för att få fastigheten besiktad. Det handlar exempelvis om taksäkerhetsbesiktning, besiktning av hissar och ventilationsbesiktning.

Vår offertförfrågningstjänst används inte bara av privatpersoner, utan även av företag och föreningar i Örebro som vill hitta prisvärda och skickliga besiktningsmän för att säkerställa att fastigheterna uppfyller alla krav på säkerhet och funktion.

Så funkar det

Att komma igång med vår tjänst är enkelt. Det enda du behöver göra är faktiskt att fylla i formuläret här på sidan. Resten sköter vi tillsammans med vår samarbetspartner.

Att fylla i formuläret går snabbt. Så här funkar det i praktiken:

 • I rutan beskriver du vad du behöver hjälp med för besiktning, exempelvis om det handlar om en okulärbesiktning eller mer omfattande besiktning inför ett husköp, eller om bostadsrättsföreningen behöver besikta sin lekplats
 • Välj när du önskar få arbetet utfört. I vissa fall är det ett brådskande ärende, medan andra besiktningar inte behöver utföras förrän flera månader eller till och med ett år fram i tiden. Oavsett vilket får du möjlighet att välja det här. Välj också om du ansöker som privatperson, företag eller förening
 • Fyll i dina kontaktuppgifter så att tillgängliga besiktningsmän ska kunna kontakta dig och diskutera detaljerna så småningom

När du är klar med din ansökan skickar vi vidare den till vår samarbetspartner som har ett stort antal företag verksamma inom besiktningsarbete i Örebro. Upp till fem av dess kommer sedan att höra av sig till dig med sina kostnadsförslag och andra uppgifter.

Så här enkelt kan det alltså vara att komma i kontakt med en besiktningsman i Örebro. Så tveka inte att höra av dig med ditt besiktningsärende!

Vår tjänst är alltid gratis att använda och du förbinder dig inte till någonting. 

Våra senaste förfrågningar

 • Katarina bad om offert för Bygg & hantverkare - Besiktningsman
  Besiktning av hus byggt 1988 i Rönninge söder om Stockholm. Boyta 157 km, biarea 22 km. Enplanshus
 • Pitchup AB bad om offert för Bygg & hantverkare - Besiktningsman
  Hej,

  Under oktobermånad går vi ut med ett superkampanjerbjudande på Matrice 200 V2 serien.

  För mer information kring maskinen och specifikation vänligen se denna länk - https://www.pitchup.se/dji-m200-v2
 • Caroline bad om offert för Bygg & hantverkare - Besiktningsman
  Hej,
  Vi håller på att lägga om vårt tak och det beräknas vara klart på fredag.
  Arbetena omfattar omläggning av tak med nya takpannor, underlagsduk, byte av dålig råspont, väderhuv på skorsten, taklucka, hängrännor, stuprör och anslutning till mark. Det finns en detaljerad arbetsorder som också är...
 • Daniel bad om offert för Bygg & hantverkare - Besiktningsman
  Vi vill ha hjälp omgående med att besikta ett radhus som vi är intresserade av att köpa. Radhuset ser väldigt omhändertaget när vi tittat så vi tror att det räcker med en lägre nivå på besiktning. Om det skulle behövas med en uppgraderad besiktning så...
 • Mirka bad om offert för Bygg & hantverkare - Besiktningsman
  Hus, 152kvm ska besiktigas. Husset är byggt 1976, finns i Kvidinge. Gammalt kök och badrum och en hel del ska moderniseras/renoveras. Vill gärna veta om det finns några gömda problem.
 • Peter bad om offert för Bygg & hantverkare - Besiktningsman
  Besiktiga takbyte.
  Arbetet kommer att utföras våren 2021 och omfattar byte av villatak från betongpannor till plåttak, samt all takplåt såsom; häng/stuprännor/ränndalar/ventilationshuvar/sims/vindskivor etc.
 • Eddy bad om offert för Bygg & hantverkare - Besiktningsman
  En bostadsbesiktning av objektet. Helst torsdag 28 juli eller fredag 29 juli.
  Det är för nederländska familj Kerkhof som avsiketer att köpa fastigheten. Jag hjälpar dem.
  OBS. Jag bor i Nederländerna
 • Åsa bad om offert för Bygg & hantverkare - Besiktningsman
  Söker besiktningsman inför ev köp av friskrivet radhus i Helsingborg. 65 kvm, 1 plan, vindslucka. Betongpannor på tak, tegelfasad. Byggt 1990, ej renoverat.

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.